15.12.11

not to be remember

he lend his shoulder.
and i say thanks
but i never lean on it.
thank you friends
don't be to nice with me

(vomit)

20.8.11

the name.

i should be born as a man.
seriously, im not kidding.
i keep saying this to my parent since i was seven.
.............. yes,
im supposed to be born as a man.

7.7.11

semput

lari!!
sampai semput..pastu mati..
the end.

23.6.11

sumpit sumpitan.

berdoa supaya dapat transfer ke sarawak.
please :'(
mengharap sangattttttttttttt - sangat ni..

17.6.11

Satu Tahap.

tak baik mengeluh.

20.5.11

bold man.

aku bet semua parents dalam dunia ni tak pernah ajar anak-anak kurang ajar dengan orang lebih tua kan..kalau ada memang aku lempang parents tu..serius aku buat..ecceeeh...ok, dekat office aku ade sorang orang tua yang sembahyang tak tinggal..pagi-pagi mesti buka surah yassin dengan volume paling kuat sekali..kebetulan dalam office aku ade jugak bangsa asing..so far dorang tak complain lagi pasal volume kuat tu..tapi! mungkin ada, cuma bukan mengadu dekat aku kot..bila tiba waktu zohor..dia ni akan menjerit suruh aku sembahyang..terjerit-jerit suruh aku tinggalkan kerja..ok fine, mungkin ada baiknya..ibarat ayah2 marah anak2 la kiranya..dia ni paling suka bila ada gossip..tak kira la gossip ape sekali pun.....aaaaaahhhhhhhhhhh!!
aku malas nak intro panjang2..kesimpulannya aku rasa nak terajang orang tau ni..setakat beribadat tapi kerja tak buat..mengumpat kalahkan makcik2..abis semua cerita orang kau nak campur..budjet orang semua suka dengan lawak babi kau tu..eh' mata dah la juling...tapi ketiak orang tak shave pun kau nampak! babi betul..lepas kau menyampai cerita, kau cakap kau tak suke campur hal orang..kau professional..kepala kau bak sini biar aku hempuk meh..aku baru 3 bulan kat sini, dah boleh nampak kau punya mengular..eh' tak payah cerita pasal rezeki orang..kau tu ha' cuba la muhasabah sikit diri..ingat kenapa kau dekat position yang sama even da 8 tahun bekerja..tak payah nak dengki, busuk hati ni..mata tu juling..tapi sampai birth mark orang pun kau perasan..cakap nak lucah je..bini kat rumah tu makan hati kalau tau perangai kau tau..kesian aunty tu..dah la comel..aiissshh...
aku geram la..amal ibadat dah ok..tapi tang perangai tu..macam budak2..nampak aku. kau hentak2 barang..aku lalu sebelah kau, kau nak membebel2 ejek2 aku..come on la..kau da tua la weyh..ade sakit stroke pulak tu..kang mati di sebabkan aku..worth it ke setan? lagi satu.. tak payah la nak bergurau dengan staff lain dan ketepikan aku..tak kebulur pun lawak lucah dan bodoh kau tu..hey you old stupid bastard..mati la lagi baik..hina sangat aku tengak kau ni..pathetic betul..kesian-kesian..kalau tak sebab parents aku cakap jangan melawan kau...memang dah lama aku kenakan kau balik..iskk..bala...bala..

ok..puas hati aku :)

14.5.11

hari tu birthday aku..ok, thanks facebook sebab ingatkan..tak lupa jugak hotlink yang friendly sangat hantar sms call free tepat 12 tengah malam..terus aku susah nak tido.. aku rasa kali ni adalah birthday aku yang paling best sekali. sebab, aku tak ingat langsung..sebelum-sebelum ni aku selalu celebrate dalam keadaan yang huru hara la, sakit hati la, merajuk la, sedih la..ala-ala bff birthday party la..ntah pape bila ingat balik..langsung tak matang..malu bila ingatkan balik..ok boring cite pasal benda ni..cite lain pulak..
sejak berita pasal incubus nak datang malaysia ni, aku jadi macam bersemangat tak tentu pasal..bukan sebab nak jumpe si brandon tapi sebab aku tau aku akan pergi..MESTI PERGI! (saje letak huruf besar nak tunjuk tegas kat situ)..dan tak de ape yang mampu halang aku dari attend sebab da 2 kali aku terlepas di sebabkan final exam yang ngam2 kena time concert dorang yang lepas..cilake betul...
emm sejak kerja dekat hotel ni, aku perasan yang aku dah mula boleh handle orang yang banyak protokol & berpangkat ni..2 hari lepas, aku bertekak dengan GM aku..aku jawab bila dia comment kerja aku..bukan bermaksud nak melawan just aku lagi puas hati kalau tau sendiri ape yang dia mau dari dengar dari HOD aku..sekali lepas berbalas pantun, semua staff marah aku..dorang cakap, sebab aku GM aku jadi bad mood dan marah semua orang..rupanya, aku tak boleh melawan kena soal..kena yes to everything even pekara tu tak munasabah..then jangan say i will try..sebaliknya cakap i will do it..kepala abah kau! kalau tak jadi aku jugak kena basuh kan? mcam gampang kau GM..kat office aku ada pelbagai bentuk manusia..ade yang putih..ade yang keremping..ade yang botak.ade yang bermisai tebal..ade yang cute..ade yang perasan diva dan yang pasti, tak de yang pakai tudung..ala..bosan la cite pasal office..
tadi aku cuci kereta lepas tu aku jumpa selai rambut yang kerinting gile..sape punya? aku agak emmett punya sebab keta aku tak de sape rambut kerinting yg naik..kalau ade pun mak aku..kakak aku..adik aku..anak buah aku..kwn aku 2 org tu..tu je la..semua pun rambut lurus..tapi, da lama kot sejak dia tumpang keta aku.umm..aku rindu kat dia la..aku tak bagi tau pun dia aku da tukar phone no..aku tak sms pun dia..ntah dia sms aku ke tak..kadang2 dia ade call jugak..tapi sekarang mana aku nak tau dia call ke tak kan..malas betul rasanya nak update no baru ni kat kawan2..da 4 bulan aku tukar no phone..sms 3 bln lepas ade lagi..steady, inbox aku tak penuh2 weyh..ajaib betul..top up 2 minggu sekali tu pun rm 10 punya..aku lagi selesa macam ni kot..kalau boleh aku nak delete fb aku sekali..tapi masih berkira2 lagi nak buat sebab nanti kat office aku tak tau nak bukak ape time buat kerja dlm comp..mati kutu aku karang..
kesian nad..dari tahun lepas nak jumpa aku..tapi tak berpeluang lagi..dr baru kawin sampai dah dapat baby..sweet betul perangai aku ni..aku malas nak call nad walaupun da beribu kali aku janji dgn dia..aku tak reply bila kakak or adik aku sms..aku lemah cakap lama2 dalam phone..tak tau nak cakap ape..ketawa boleh la..hp aku da buruk, tapi ade banyak lagu sedap..warna pun cantik..cover belakang dah patah so aku ikat dengan rubberband itam untk elak dari bateri terkeluar..dia punya speaker dah pecah, tu sebab kalau ade lagu yang banyak bunyi gitar dia tak dengar sangat..kena pakai ear phone..hp ni yang teman aku bila pergi gym petang2..
sekarang ni musim panas kan..ntah ape jadah aku pergi beli leather jacket..mahal sikit dan tak la murah sangat..tapi lepas sekali pakai aku dah bersumpah tak kan pakai lagi, bukan nye sebab panas, tapi sebab dia hodoh..hodoh dan bodoh sangat sebab beli..menyesal beli, membazir duit betul..aku nak simpan lama2..tengok dia berkulat ke tak..dulu aku ade beli beg ni..dia leather jugak..lama tak pakai..dia jadi berkulat..geli..bila cuci jadi hijau2 sikit..pastu aku pakai..lepas tu simpan lama-lama balik..sekarang tak tau jadi ape dah..
korang tau tak kebanyakkan chef kat office aku budak lagi..i mean umur lebih kurang aku jugak..tapi tak sorang pun yang nak masak untuk aku..apa tah lagi nak ajak main bola tampar sama2..aku sekarang suka main bola tampar tau..aku tak tampar bola tu, tapi aku tumbuk..buk! berdesup bola sangkut kat pokok kelapa sawit..lalu bola pun bocor..macam cilake, kena ganti baru..kadang2 bola tu masuk laut..so kena la buka stokin dengan kasut untuk selamatkan bola tu..abis basah kaki..
aku ade satu perangai ..aku suka cuci tangan..cuci muka..kejap2 aku pergi toilet..aku suka bila tangan dengan muka aku basah..even kerap cuci, muka aku tetap berjerawat dengan jayanya..tangan still kasar macam sukarno bambang wirdoyo..lagi satu, sinki kalau penuh pinggan aku tak suke tau..penat macam mana pun aku akan kasi clean..mesti kosongkan..rimas betul bila ade banyak pinggan mangkuk dalam tu..rasa macam nak pecah dan beli baru..tapi tak mau pakai duit aku tau..
ok..ok..
ok..sudah la tu..tak ghenti2 menaip ko ni..
ok..
aku rindu dekat emmett..rasa macam nak muntah bila ingat kat dia..
ala..rindu la bodoh.....datang nanti, bawa la awek ko sekali..yang penting mana hadiah aku???
sssnsnniiiffffttt!!